Fortune weet als geen ander hoe belangrijk een lekkere kop koffie is. We zijn er dagelijks mee bezig. Ieder bedrijf stelt ook andere eisen aan de koffie. Met ons grote assortiment koffiemachines en verschillende koffiemelanges helpen we onze klanten de juiste keus te maken. Advies op maat, hoogwaardige producten en snelle service. Dat mag u van ons verwachten. Maar Fortune doet meer.

MVO

Fortune helpt u ook bij uw MVO doelstellingen. Wij leveren duurzaam geproduceerde koffie en thee met keurmerken, zoals Max Havelaar Fairtrade, UTZ Certified, Rainforest Alliance en Biologisch. Onze verpakkingen zijn, waar mogelijk, aluminium vrij en onze Eerst Koffie bekers zijn geproduceerd van FSC gecertificeerd karton. Gebruikt uw bedrijf meer dan 500 plastic drinkbekers per week? Dan kunt u deelnemen aan het recycle programma van Stichting Disposables Nederland.

Zoals eerder gesteld, verbindt koffie mensen met elkaar. Fortune heeft zich verbonden met koffieboeren in Oeganda. In 2010 heeft Fortune in samenwerking met UCCF een koffieproject opgezet in de provincie Rakai. Inmiddels hebben 200 boeren een training gevolgd en konden 100 boeren dit jaar hun eerste koffiebonen oogsten. De overige 100 boeren gaan dit jaar voor het eerst planten. Dankzij de inkomsten van de koffieplantage worden de leefomstandigheden van deze mensen aanzienlijk verbeterd. In juni zijn 7 Fortune ondernemers de plantages gaan bezoeken en hebben een handje geholpen met de oogst. Ook werd een bezoek gebracht aan de gesponsorde gezinnen.

Gereedschappen

Naast trainingen en plantjes zijn ook goede gereedschappen nodig. Tijdens de opening van Fortune regio Wageningen is geld ingezameld. Van de donaties zijn gereedschappen aangeschaft, die goed van pas komen op de koffieplantages. Dit heeft Jan Veenbrink van Fortune regio Wageningen met eigen ogen kunnen aanschouwen.

“Het bezoek aan de koffieboeren heeft veel indruk op mij gemaakt; de contacten met de boeren, het enthousiasme dat zij uitstralen maar vooral hun dankbaarheid dat wij met onze sponsoring ervoor gezorgd hebben dat zij met hun gezin weer een toekomst hebben. Ik heb er nooit aan getwijfeld of onze centen wel goed terecht gekomen waren, maar dat die (voor onze begrippen) paar centen zoveel verschil kunnen maken heeft veel indruk op mijn gemaakt”, vertelt Jan Veenbrink.

Meer weten?

Meer weten over het koffieproject in Oeganda en over Fortune koffie? Kijk op www.fortune.nl of nodig ons uit op de koffie! Fortune regio Wageningen — tel. 0318 — 50 40 19, [email protected]